Ook interessant

FutureNL komt met wekelijkse nieuwe digiles

Met de Digi-doener breng je digitale vaardigheden écht in de klas. Supertof en supermakkelijk. Maak bijv. kennis via de AH spaaractie.

Techniektalent.nu geeft online advies W&T

Via een digitaal stappenplan geeft de W&T wegwijzer van Techniektalent.nu advies op maat voor basisscholen.

Scala aan interessante publicaties over W&T

Expertisecentrum W&T heeft een overzicht gepubliceerd met een groot aantal handzame publicaties over Onderzoekend en Ontwerpend Leren.

Hoe begeleid je leerlingen bij hun eigen onderzoek? – artikel JWS

Een artikel van 4 pagina’s met suggesties, voorbeelden en hulpmiddelen die je als leerkracht kunt gebruiken bij het begeleiden van het onderzoeksproces.

Leren programmeren in het basisonderwijs? 

Deze computerwetenschapper denkt dat kinderen iets heel anders nodig hebben en doet een voorzet voor écht programmeeronderwijs.

Een map vol inspiratie voor kleuters

Wetenschap en technologie met kleuters? Jazeker; kleuters zijn enorm uit te dagen met W&T! Dat bewijzen de 40 activiteiten in de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen’.

Boekje 7x nieuwsgierig

In dit boekje van Wetenschapsknooppunt van Radboud Universiteit staat een zevental korte activiteiten die leerkrachten kunnen inzetten om leerlingen nieuwsgierig te maken.

Hoe moeten we onze scholieren anno 2018 voeden en waarom?

Onder de titel “Met de juiste vaardigheden de arbeidsmarkt op” geven Juliette Walma van der Molen en Paul Kirschner in een whitepaper antwoord op deze vragen.

Technologie in de leergebieden – adviesrapport voor Curriculum.nu 

Een verkenningscommissie heeft naar het onderdeel techniek/technologie in het po en vo gekeken op het gebied van inhoud en didactiek.

Voorbeeldscholen in het po en vo
Goed voorbeeld doet goed volgen!

Lees hier de 32 inspirerende verhalen van po- en vo-voorbeeldscholen in Nederland op het gebied van talentontwikkeling, wetenschap en technologie.

Wetenschap & Technologie in de klas

Schoolbestuurders, -leiders en leerkrachten kunnen terecht op het platform W&T in de klas.

DigiLeerKracht-scholingen VHTO zijn gestart

De gratis DigiLeerKracht-scholingen over digitale vaardigheden voor leerkrachten in het basisonderwijs zijn van start gegaan.  Klik hier voor één van de filmpjes.