Onderzoekend en ontwerpend leren; Wetenschap en technologie met de middenbouw – leesversie

Inspiratiemap-Onderzoekend-en-ontwerpend-leren-met-de-middenbouw (1)

In deze leesversie kun je op de grijze balk onderaan met de pijltjes steeds doorklikken naar een volgende pagina. Op pagina 2 en 3 vind je de inhoudsopgave.

PS: Het laden van deze leesversie met doorbladeren, blijkt niet altijd mogelijk bij gebruik van Internet Explorer.  In dat geval raden we aan Chrome, Safari (voor Mac-gebruikers) of een andere internetbrowser te gebruiken.

Kinderen uitdagen om op onderzoek uit te gaan, te ontwerpen, ontdekkingen te doen en zich te verwonderen. Dat beogen de dertig W&T activiteiten die zijn beschreven in deze map. De activiteiten sluiten aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en zijn eenvoudig uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Deze rijke verzameling activiteiten is samengesteld door een ontwikkelgroep van leerkrachten en pabodocenten in Noord-Holland. Om andere leerkrachten te inspireren, verzamelden zij hun meest aansprekende W&T-lessen en bundelden deze in dit praktische boek, dat elke leerkracht van de middenbouw bij de hand wil hebben.