7. Interactieve rondleiding door het Enexishuis – Enexis en De Breedte

7. Interactieve rondleiding door het Enexishuis

In het Enexishuis ontdekt u dat u volledig zelfvoorzienend energie kunt opwekken. Bovendien ervaart u allerlei duurzame technieken onder één dak.
Techniek is overal! Hoe jij techniek ervaart zie je terug in hoe jij met leerlingen aan de slag gaat met techniek, of hoe je de klas voorbereidt op een excursie. Bij een bedrijfsbezoek is het prettig dat bij de verschillende onderdelen en werkzaamheden verbinding gelegd kan worden met het onderwijscurriculum in de basisschool. Zo komt een excursie er niet bij, maar wordt onderdeel van het leren op school. De producten die worden gemaakt of de diensten die worden geleverd, kunnen bijna altijd wel gekoppeld worden aan een thema op school. Juist die verbinding en inbedding zorgen ervoor dat de excursie betekenisvol wordt voor leerlingen en leerkrachten, waardoor de interesse toeneemt. Ook beklijft het dan veel beter, zeker wanneer een goede nabespreking op school plaatsvindt. Deze workshop zit vol praktische tips hoe je een bedrijfsbezoek kunt voorbereiden, zowel voor leerkrachten als medewerkers van het bedrijf.
De presentatoren zullen bij de verschillende onderdelen in het Enexishuis laten zien en ervaren met welke thema’s de verbinding in de school gelegd kan worden. Ook maken zij de koppeling met bijv. taal- en rekenactiviteiten.
Presentatie:
Hans Beckeringh, ambassadeur Enexishuis
Karien Dommerholt, trainer/ontwikkelaar De Breedte