Inspiratiemap Onderzoekend en ontwerpend spelen; Wetenschap en technologie met kleuters – leesversie

Inspiratiemap-onderzoekend-en-ontwerpend-spelen-met-kleuters-1 (3)

In deze leesversie kun je op de grijze balk onderaan met de pijltjes steeds doorklikken naar een volgende pagina. Op pagina 2 en 3 vind je de inhoudsopgave.

PS: Het laden van deze leesversie met doorbladeren, blijkt niet altijd mogelijk bij gebruik van Internet Explorer.  In dat geval raden we aan Chrome, Safari (voor Mac-gebruikers) of een andere internetbrowser te gebruiken.

Kleuters uitdagen om op onderzoek uit te gaan, te ontwerpen, ontdekkingen te doen en zich te verwonderen. Dat beogen de ruim veertig W&T activiteiten die zijn beschreven in deze map. De activiteiten sluiten aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kleuters en zijn eenvoudig uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Deze rijke verzameling activiteiten is samengesteld door een ontwikkelgroep van kleuterleerkrachten en pabodocenten in Noord Holland. Om andere leerkrachten te inspireren, verzamelden zij hun meest aansprekende W&T-lessen en bundelden deze in dit praktische boek, dat elke kleuterleerkracht bij de hand wil hebben.