Basisscholen in Brummen zetten de deuren open naar bedrijven en instellingen

Wanneer je als installatiebedrijf, horecavoorziening, verpleeghuis, hovenier of metaalbedrijf zit te springen om personeel, denk je niet direct aan leerlingen op de basisschool. Toch zitten daar leerlingen tussen die mogelijk uw toekomstige werknemer zijn. Dan moeten ze al wel vroegtijdig in aanraking komen met uw organisatie of bedrijf en met  de werkzaamheden die hier plaatsvinden.

Dit om vroegtijdige uitsluiting van beroepen en functies te voorkomen. Al vanaf groep 6 gaan leerlingen beroepen en functies uitsluiten wanneer ze er op dat moment nog geen kennis van hebben genomen. Dit zou heel erg jammer zijn.

Helpt u ook om onze leerlingen ‘wereldkundig’ te maken?

Mede daarom maar ook om onze leerlingen beter toe te rusten op het goed kunnen functioneren in onze toekomstige maatschappij, vinden wij het van groot belang dat ze al jong kennis nemen van de wereld rondom hen heen. Niet alleen uit boekjes en verhalen maar vooral vanuit de echte wereld. Naar onze mening bevordert dat niet alleen de leermotivatie van onze kinderen maar voegt het kwalitatief ook veel toe. Zeker wanneer ze de kennis die ze buiten de school opdoen, wordt gekoppeld aan thema’s die in de klas aan de orde zijn. Het onderwijs op school wordt dan veel betekenisvoller. En zeker voor de meer praktisch getalenteerde leerlingen maakt dit het leren veel waardevoller. Hopelijk wilt u ook de deuren voor hen openzetten.

Wat vragen wij van u?

Om ons te ondersteunen denken wij in eerste instantie aan bijv. een gastles en/of bedrijfsbezoek-  wij helpen u bij de invulling – passend bij een thema dat in de klas aan de orde is. Het kan daarbij om een hele klas of een deel van een klas gaan die met een uitwerking van het thema aan de slag gaat. In een verder stadium kunnen we eventueel denken aan bijv. een bedrijvendag waarbij leerlingen en hun ouders de gelegenheid krijgen kennis te nemen van uw bedrijf/organisatie. Ouders zijn in deze ook een belangrijke doelgroep. Maar dat is mogelijk iets voor een langere termijn. Voor u is een dergelijke activiteit ook een gelegenheid kennis te maken met een eventueel toekomstige werknemer.

Informatiebijeenkomst op ….

Het zou heel mooi zijn wanneer u op de één of andere wijze laat weten dat u mogelijk geïnteresseerd bent om een bijdrage te leveren. Dan gaan we graag met u in gesprek. Nog mooier is wanneer u deelneemt aan een informatiebijeenkomst hierover op maandag 4 april, aanvang 16.00 in basisschool De Ontdekking, Meengatstraat 23, 6971 VD Brummen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie van ons en kunnen we in gezamenlijkheid de ideeën bespreken en met uw inzichten nog beter vormgeven.

 

Doet u ook mee, heel graag.

U kunt uw belangstelling kenbaar maken bij Gerard Venneman via onderstaand aanmeldingsformulier. Voor meer informatie kunt u ook contact met hem opnemen via  g.venneman@kwto.nl en/of 06 30 30 37 16

Hopelijk maken we er samen iets moois en waardevols van. De gemeente Brummen speelt in deze fase, o.a. via de betrokken ambtenaar onderwijs en de bedrijfscontactfunctionaris, een intermediaire/stimulerende rol.

 

Alvast onze hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,

Per Theeuwes, directeur St. Pancratius

Marlou Vos-De Vries, directeur Kindcentrum Het P@rk

Jurgen Berenbroek, directeur basisschool De Ontdekking

 

[[[["field97","equal_to","1"]],[["show_fields","field149"]],"and"],[[["field97","equal_to","2"]],[["show_fields","field151"]],"and"],[[["field97","equal_to","3"]],[["show_fields","field150"]],"and"]]
1
Aanmelding informatiebijeenkomst Brummen 4 april 2022 om 16.00 uur

U ontvangt ongeveer een week van tevoren per mail een uitnodiging met een programma.

Na verzenden ontvangt u een bevestiging via het opgegeven mailadres. Dit kan soms enige tijd duren. U ziet wel direct na verzenden de mededeling "Succesvol verzonden!"

Op de bevestiging staan uw  gegevens van de aanmelding

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right