Webinar over W&T in het kader van NPO

Nov 16 2021

Webinar over W&T in het kader van NPO

  • 15.00 AM
  • Online

SLO biedt ondersteuning aan scholen en leraren bij de uitvoering van het NPO (Nationaal Programma Onderwijs). Daarom kun je op dinsdag 16 en woensdag 17 november deelnemen aan het minisymposium NPO waarvan op 16 november van 15.00 – 16.00 uur de sociaal- emotionele ontwikkeling van leerlingen versterken met behulp van W&T.

Programma dinsdag 16 november: 15:00 – 16.00 uur: Versterk met W&T de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen – Webinar NPO en Wetenschap & Technologie door Karianne Djoyoadhiningrat-Hol en Martin Klein Tank

Innovatief zijn, goed samenwerken en diverse materialen gebruiken, dat doe je bij wetenschap en technologie (W&T). Leren onderzoeken en ontwerpen draagt zo bij aan de sociale, creatieve en fysieke ontwikkeling van leerlingen. Je kunt het NPO-budget gebruiken om jullie W&T-onderwijs te versterken en daarmee de sociaal-emotionele ontwikkeling van je leerlingen. Hoe je dat het beste kunt aanpakken ontdek je in dit webinar.

We gaan dieper in op hoe W&T bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van jouw leerlingen. We kijken naar welke scholen met behulp van de NPO-steun W&T weer op de kaart zetten en hoe ze dat doen. Daarover gaan we in gesprek met Marit Kruiskamp, kwaliteitsmedewerker van schoolbestuur Stichting KOE, leerkrachten Manon Nieuwenkamp en Corine Noordink en W&T expert Anika Embrechts van TechYourFuture en onderzoeker bij Saxion Hogeschool en ROC van Twente.

Doelgroep: Leerkrachten, schoolbesturen en schoolleiders die interesse hebben om met NPO gelden in te zetten op de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en Wetenschap & Technologie

Lees hier verder voor het totale programma en de wijze van aanmelden.