8. Rondleiding door Experience Center

8. Rondleiding door Voortman Experience Center waarbij steeds de verbinding wordt gelegd met het onderwijscurriculum – De Breedte (Karien Dommerholt)  (geen keuzeoptie)
Alle deelnemers nemen in 3 verschillende ronden deel aan deze workshop o.l.v. Karien Dommerholt

Techniek is overal! Hoe jij techniek ervaart zie je terug in hoe jij met leerlingen aan de slag gaat met techniek, of hoe je de klas voorbereidt op een excursie. Bij een bedrijfsbezoek is het prettig dat bij de verschillende onderdelen en werkzaamheden verbinding gelegd kan worden met het onderwijscurriculum in de basisschool. Zo komt een excursie er niet bij, maar wordt onderdeel van het leren op school. De producten die worden gemaakt of de diensten die worden geleverd, kunnen bijna altijd wel gekoppeld worden aan een thema op school. Juist die verbinding en inbedding zorgen ervoor dat de excursie betekenisvol wordt voor leerlingen en leerkrachten, waardoor de interesse toeneemt. Ook beklijft het dan veel beter, zeker wanneer een goede nabespreking op school plaatsvindt. Deze workshop zit vol praktische tips hoe je een bedrijfsbezoek kunt voorbereiden, zowel voor leerkrachten als medewerkers van het bedrijf. Karien Dommerholt zal bij de verschillende werkstations laten zien en ervaren met welke thema’s de verbinding in de school gelegd kan worden. Ook maakt zij de koppeling met taal- en rekenactiviteiten.

Drs. Ir. Karien Dommerholt heeft zowel industrieel ontwerpen als international business & marketing management gestudeerd. Na een carrière in het bedrijfsleven, waar zij speeltoestellen en zwembaden heeft ontworpen, heeft zij ruim 10 jaar gewerkt op hogeschool Windesheim. Eerst als docent bij Werktuigbouwkunde en Industrieel Productontwerpen, vervolgens als manager van meerdere technische opleidingen. Ondertussen heeft ze haar eigen bedrijf waarin ze onder andere trainingen onderzoekend en ontwerpend leren geeft voor het basisonderwijs. De nieuwsgierigheid en verwondering van leerling en leerkracht staat daarbij centraal en het bedrijfsleven in de directe omgeving van de school levert de betekenisvolle context.