4. Film en Animatie: Samenspel van Kunst, Wetenschap en Techniek – Janko Bartelink at Studio Z (90 minuten)

6. Samenspel van Kunst, Wetenschap en Techniek leidt tot innovatie
Film en Animatie: Samenspel van Kunst, Wetenschap en Techniek – Janko Bartelink bij Studio Z (90 minuten)

De geschiedenis van Film en Animatie in de afgelopen 150 jaar gaat hand in hand met de ontwikkelingen in de technologie. Van Optica (gedrag van licht) en Chemie tot Elektronica. Welke invloed heeft dit gehad op de ontwikkeling van de kunst, welke uitvindingen hebben geleid tot nieuwe kunstvormen en tot nieuwe ontwikkelingen in de Film en Animatie?
Via kunst kun je veel leren over innovaties en nieuwe technologieën. Het mooie is dat je geen technoloog of onderzoeker hoeft te zijn om van die kunst te kunnen genieten of om het zelf te kunnen maken.

In deze workshop leren deelnemers over technologie en techniek via de geschiedenis van film en animatie. Onderweg ontdekt men hoe film en animatie werken, en hoe je op inspirerende lesideeën komt om zelf creatief met leerlingen aan de slag te gaan. Zo zie je legio voorbeelden van hoe je creatieve vakken en technische vakken kunt koppelen. Ook bespreken we strategieën om Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) te borgen op school.

Janko Bartelink is Eigenaar/ Cultureel ondernemer van Studio Z in Deventer. Studio Z is een animatiestudio en verzorgt daarnaast workshops, cursussen en trainingen creatieve media educatie voor primair onderwijs vanaf groep 1 en het voortgezet onderwijs.. Alle docenten van Studio Z hebben professionele werkervaring als kunstenaar, animator, videograaf en/of fotograaf in de commerciële sector.