3. Kinderen een beter beeld van de toekomst geven – Zikke

3. Kinderen een beter beeld van de toekomst geven – Zikke
“Wat ga je later doen als je klaar bent met school? Ga je echt doen wat je echt wilt en waar je van droomt?”
Als we gezamenlijk in staat zijn om onze kinderen een beter beeld van hun toekomst te geven, plukken we daar met elkaar op de lange termijn de vruchten van. Betere en gerichtere keuzes leiden tot minder keuzestress, uitval, burn-outs of verlies van motivatie.
Zikke ontwerpt samen met ondernemers, overheid, kennisinstellingen (o.a. Techyourfuture) en onderwijs levensechte programma’s om kinderen ervaringen op te laten doen in verschillende sectoren van ICT tot cultuur en van technologie tot zorg. Het doel is om kinderen goede voorbeelden te laten zien, zodat zij een eerlijk beeld krijgen van de mogelijkheden en talenten die nodig zijn om in een bepaalde sector te werken.
Om kinderen van de basisschool een kijkje te gunnen in de ’toekomst’ biedt Zikke jaarlijks een gevarieerd programma aan. Van een dagje naar de havens van Rotterdam, ondersteuning bij de LEGO solar challenge, een open dag van het ziekenhuis bezoeken, een excursie bij de plaatselijke aannemer, een rondleiding in de gevangenis tot een levensecht onderwijsprogramma ontworpen met de school en ondernemer.
De ervaringen die kinderen hebben opgedaan kunnen ze registreren in de Zikke registratie app. Het Zikke portfolio maakt de route en de ontwikkeling van een kind zichtbaar.
De presentatoren laten aan de hand van voorbeelden zien hoe Zikke in de praktijk werkt.
Presentatie:
Gert-Jan Egberink, initiatiefnemer
Sanne Weusthof, projectleider