2. De voorbereiding op school voor techniekdagen – basisschool Gerardus Majella Broekland

2. De voorbereiding op school bij techniekdagen – basisschool Gerardus Majella Broekland

Basisschool Gerardus Majella uit Broekland (gem. Raalte) doet al sinds 2006 mee aan de Techniekdagen Onderwijs Salland. Deze vinden niet onder schooltijd plaats maar in het weekend waarbij kinderen van groep 6 t/m 8 samen met hun ouders elk jaar steeds 6 à 7 andere bedrijven kunnen bezoeken.
Na een informatiebijeenkomst voor alle basisscholen in de regio vindt daarna op deze school een gezamenlijke aftrap plaats voor de groepen 6 t/m 8. Ook wordt gebruikt gemaakt van het inspirerende filmpje over de deelnemende bedrijven. Vervolgens wordt in de afzonderlijke groepen gewerkt aan een keuze uit verschillende lesbrieven gerelateerd aan de deelnemende bedrijven. De lesbrieven worden aangeboden vanuit de organisatie en appelleren sterk aan Onderzoekend en Ontwerpend Leren met o.a. thema’s gericht op recycling, milieu en energie, voorzieningen voor senioren, voedings- en verzorgingsproducten voor huisdieren etc. Daarnaast is erin de lesbrieven aandacht voor een eigen ‘techniekpaspoort’.
De resultaten van de leerlingen worden tijdens de techniekdagen tentoongesteld bij één van de deelnemende bedrijven.
De presentator zet uiteen hoe de aanpak is op haar school en binnen haar eigen groep, wat de leerlingen ervan opsteken en hoe dit resulteert in een grote deelname van kinderen èn ouders aan de techniekdagen.
Presentatie:
Hubertien Kappert, coördinator W&T en leerkracht groep 6/7 Gerardus Majella in Broekland