1. Maakonderwijs met MakerCosmos

1. Maakonderwijs met MakerCosmos
Ontwerpend leren met verbeelding

Met het maakonderwijs dragen we bij aan de onderwijsdoelstellingen op het gebied van wetenschap & technologie, kunst & cultuur, burgerschap en de vaardigheden voor de 21e eeuw. Leerlingen werken aan praktische vraagstukken waarvoor ze oplossingen verzinnen en deze kunstzinnige en/of technologische oplossingen leren ze ook maken. Vind jij ook dat de toekomst makers nodig heeft?
Samen gaan we de zoektocht aan naar hoe we het onderwijs relevant maken en houden voor de leerlingen van nu zodat zij zelf vorm kunnen geven aan hun toekomst.

Wat doen we tijdens de workshop?
Tijdens de workshop maak je als deelnemer kennis met de makersmissie ‘geluidsmachientjes’, een co-creatie van TETEM, Makers on the Move en MakerCosmos. Met behulp van onze maker kit en online lesmateriaal gaan we hands-on aan de slag. Tijdens het maken gaan we samen in gesprek over het belang van maakonderwijs en hoe we dit een plek kunnen geven in ons onderwijs.

Wat merken leerlingen hiervan?
Plezier, spel, verbeelding en avontuur zijn belangrijke uitgangspunten bij maakonderwijs. Het verbindt technologische vaardigheden en creativiteit met probleemoplossingsvaardigheden, samenwerken en zelfregulering. Zo dragen we bij aan empowerment, vrijheid in verantwoordelijkheid en creatief leren en denken.

Materiaal toesturen
Als deelnemer krijg je van tevoren onze maker kit ‘geluidsmachientjes’ toegestuurd en geven we je toegang tot de bijbehorende online leermiddelen. Wanneer je deelneemt zal bij de aanmelding om adresgegevens worden gevraagd in verband met het toesturen van materiaal.

Workshopleider: hoofddocent & programmamanager MakerCosmos Hogeschool van Arnhem en Nijmegen